Hoi ik ben Erik! Het gezicht achter Knooppunt30. 

Ik help je om (weer) de dingen te doen die écht bij je passen. Waar je blij van wordt.

Een paar woorden die bij mij passen: eerlijk, confronterend, zorgvuldig, grappig. Ik ben een liefhebber van lekker weer, lekker eten, hardlopen, cabaret en ontspannen in de natuur.

Bij Knooppunt30 richt ik me vooral op young professionals, studenten, millennials, perfectionisten, uitstellers en twijfelaars.

 

Ik heb inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met het coachen van young professionals en studenten. Elke keer weer geeft het me energie als ik iemand kan begeleiden om het beste uit zichzelf te halen. Wanneer belemmeringen overwonnen worden en dat eruit komt wat erin zit!

Een belangrijk knooppunt in mijn eigen leven

In mijn leven ben ik heel wat knooppunten gepasseerd. Ik heb daarin steeds gezocht naar wat mijn weg is. Om niet te doen wat anderen van mij verwachten of wat ‘logisch’ is, maar wat nu echt bij mij past. Dat voelt vaak heel spannend, lukt ook niet altijd, maar het levert me wel heel veel op: het gevoel dat ik mijn eigen leven leef, en niet dat van een ander.

Een belangrijk knooppunt was voor mij het afronden van mijn studie Bedrijfskunde. Een goede baan of een leuk traineeship waren logische vervolgstappen. De mensen in mijn omgeving deden dit ook allemaal.

Ik koos ervoor een andere weg in te slaan. Ik ben voor een christelijke organisatie gaan werken waar ik studenten begeleidde. Dat was een spannende keuze. Mooie carrièrevooruitzichten ruilde ik in voor een leven van giften. Of dit nu zo handig was voor mijn CV en mijn loopbaan? Geen idee. Maar ik deed wel werk waarin ik mijn passie kwijt kon: jonge mensen helpen bij het ontdekken wie ze zijn.

Na 9 jaar brak er opnieuw een knooppunt aan: het was tijd voor iets nieuws. Deze plek paste niet meer bij mij. Ik heb mijn baan opgezegd, ben naar Zwolle verhuisd en gestart met Knooppunt30.

Ik ben onderweg om te worden wie ik ben

Ervaring

2019 – heden Trainer en coach – Loof Training & Advies
2016 – heden Coach/ therapeut – Knooppunt30
2018 – 2019 Coach Young Professionals – GORTcoaching
2015 – 2019 Persoonlijke Zorgcoach – Achmea
2014 – 2015 Persoonlijk begeleider – Studiepunt Groningen
2006 – 2015 Trainer en Coach – Navigators Studenten

Daarnaast ben ik als vrijwilliger betrokken bij Jobhulpmaatje.

Opleiding

 • Ervaringsgerichte coaching & therapie – Spectrum Hattem
 • Psychosociale Basiskennis Pro – Con Amore
 • Msc. Human Resource Management – Rijksuniversiteit Groningen
 • Bsc. Management, Economie en Recht – Hogeschool Windesheim

Meer vind je op mijn Linked In profiel

Mijn eigen reis

Mijn drive voor Knooppunt30 wordt voor een groot deel gevormd door mijn eigen ervaringen. De ontdekkingen die ik doe op mijn reis door het leven gun ik anderen ook. Niet dat ik weet hoe het allemaal precies zit. Of dat ik jou de weg voorschrijf. Zeker niet. Zelf ben ik ook nog voortdurend onderweg, aan het leren en aan het ontdekken.

Inmiddels heb ik wel ontdekt:

 • Dat ik niet altijd hoef te luisteren naar die kritische stem in mij. Ik hoef niet perfect te zijn.
 • Om niet alleen gefocust te zijn op wat ik denk, maar ook op wat ik voel en ervaar in mijn lijf.
 • Hoe helend het is om kenmerken van jezelf die je liever niet had toch een plek te geven.
 • Om verbinding te zoeken met anderen en niet alles alleen te doen.
 • Dat ik niet altijd sterk hoef te zijn maar ook mijn kwetsbaarheid mag tonen.

Niet dat me dit altijd zo makkelijk afgaat. Maar ik geloof wel dat dit een richting is die Leven geeft. Zelf heb ik veel baat gehad bij mensen die een tijdje ‘met me mee liepen’. Graag loop ik nu met jou een stukje mee op jouw reis.

Inspiratie

Jezus is de inspiratiebron voor mijn manier van werken. Van Hem leer ik om:

 • Echt persoonlijk contact te maken
 • Zonder oordeel te kijken en te luisteren
 • Mee te voelen
 • Eerlijk te zijn
 • Richting te wijzen

Ook als je niks met geloof hebt, ben je van harte welkom.

Geloof of religie is wat mij betreft ook geen onderwerp van gesprek tenzij jij dat wilt. Maar ik wil wel transparant zijn waar mijn denken en manier van werken op gebaseerd is. Namelijk: de onvoorwaardelijke liefde van God. Dat is voor mij de bodem onder mijn bestaan. Omdat ik geloof dat God onvoorwaardelijk van ons houdt, durf ik ook eerlijk te worden over mijn leven en de minder mooie kanten daarvan. Ik hoef niet bang te zijn voor veroordeling. Ik hoef niet perfect te zijn en het zelf allemaal waar te maken. Zo helpt mijn geloof in Gods liefde me om ook zonder oordeel naar anderen te kijken.

Waarom nog langer twijfelen?

Laten we vrijblijvend kennismaken!