Berichten

Dit is Knooppunt30

Wat betekent de naam Knooppunt30? Het is een vraag die me vaak gesteld wordt. Graag vertel ik je er wat meer over.

 

Knooppunt30: voor millennials en young professionals

De 30 staat voor leeftijd. Ik richt mij op dertigers en mensen die richting de dertig gaan. Dit komt uiteraard niet op een jaartje meer of minder. Ik kies juist voor deze groep omdat ik me verbonden voel met de vraagstukken uit deze leeftijdsfase. Veel ervan ben ik ook in mijn eigen leven tegengekomen.

 

Knooppunten: keuzestress

In de periode van 25-35 jaar verandert er veel in je leven. Je maakt grote beslissingen op allerlei levensterreinen. Veel keuzes. En dus veel opties. Alles is mogelijk tegenwoordig (of zo lijkt het in ieder geval). Je bent vrij om zelf te kiezen. Wat je doet, wat je koopt, wat je gelooft, waar je werkt, wie je partner is, waar je woont, hoeveel kinderen je hebt enz.

 

Maar hoe maak je nu een keuze uit zoveel mogelijkheden? En als je een keuze hebt gemaakt, hoe weet je dan dat die keuze juist is?

 

Kortom: keuzestress

 

Soms kom je erachter dat je een knooppunt bent gepasseerd zonder dat je dit zelf door had. Je bent een richting ingeslagen zonder dat je daar bewust voor hebt gekozen. Je treft jezelf opeens aan in je eigen situatie. Je vraagt jezelf af: Is dit het nou? Of: Waarom doe ik dit eigenlijk? Wil ik dit eigenlijk wel? Hoe ben ik hier beland?

 

Knooppunt: een plek van verbinding

Een knooppunt is ook een plek waar de dingen bij elkaar komen. Een plek van verbinding.
Om goede keuzes te kunnen maken heb je zicht nodig op o.a.:
• Wat zich afspeelt in jouw gedachtewereld
• Welke gevoelens er (onder de oppervlakte) aanwezig zijn
• Wat je meeneemt vanuit je verleden
• Je ambities
• Je kwaliteiten
• Je valkuilen
• Enz.

Ik help je om hier (weer) mee in contact te komen. Zo krijg je een steeds beter begrip van wie jij bent. En als je in staat bent om af te wegen of iets bij jouw ‘ware ik’ past, helpt je dat om keuzes te maken. Als je weet dat het bij jou past, geeft dat de moed om nieuwe wegen in te slaan.

 

Knooppunt30: voor wie verder wil

Herkenbaar? Nieuwsgierig geworden? Gun jezelf de stap om weer de dingen te gaan doen waar je blij van wordt.
Laten we een bakkie doen en kennismaken.